Svašta nešto...

Šta ću pre?!
2009/01/11,21:07

Kažu da svaki dan trebamo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu radi kalcijuma. Takođe i pomorandžu zbog vitamina C ! I obavezno popiti jednu šolju zelenog čaja ( bez šećera za prevenciju dijabetesa ) za smanjenje masnoće u krvi!
 
Svakog dana moramo popiti dve litre vode ( i posle je ispiškiti, što udvostručuje vreme koje smo do sad provodili u WC-u )
 
Svakog dana treba uzeti barem jedan bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje niko ne zna šta su tačno, ali ako se ne opskrbiš sa barem milion tih bakterija, videćeš!
 
Svakog dana jedan aspirin, za prevenciju infarkta, i jedna čaša crnog vina, takođe protiv infarkta. I jednu čašu belog, za nervni sistem! I jednu čašu piva, ne mogu da se setim za šta! Ako ih popiješ odjednom, međutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, nećeš ni primetiti.
 
Svakog dana treba jesti zrnaste stvari. Mnogo, mnogo, gomilu zrnastih stvari. Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smeš zaboraviti žvakati svaki zalogaj najmanje 36 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati!
 
E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i posle jabuke, bioaktiva, banana, posle zrnastih stvari. I tako sve dok imaš zube u ustima, s tim da ne zaboraviš zubni konac, masažu desni i ispiranje vodicom za usta. Bilo bi dobro srediti kupatilo, možda staviti unutra CD pleyer ili TV, jer s obzirom na vodu, zrnaste stvari i zube, provešćeš puno, puno vremena unutra.
 
Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije gužva u saobraćaju. Prema statistikama, TV se gleda prosečno 3 sata dnevno. Sada to više ne možeš, jer svakog dana treba hodati najmanje pola sata ( savet: nakon 15 min kreni nazad jer u protivnom pola sata postaje ceo sat).

 

Treba negovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih održavati svakodnevno.
 
Između ostalog, moraš ostati informisan, i čitati barem dvoje dnevnih novine i nekoliko nedeljnih, da bi imao kritički stav.

Voditi ljubav treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena.  
 
Treba imati vremena i za dodir sa porodicom, pranje poda, suđa, veša, da ne govorimo o tome šta sve treba ako imaš decu ili kućnog ljubimca.
 
Računica kaže da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogućnost koja se nameće je raditi nekoliko stvari istovremeno!

Npr.: Tuširaj se hladnom vodom i drži usta otvorena, tako ćeš popiti dve litre vode. Dok izlaziš iz kupatila s četkicom za zube u ustima, istovremeno vodi ljubav s partnerom koji istovremeno gleda TV i čita novine dok ti pereš pod.
Ostala ti je jedna ruka slobodna. Nazovi prijatelja i rodbinu. Popij vino nakon razgovora (trebaće ti )!

 

 Od silnog razmišljanja me zaboli glava pa odoh na odmor!

Poslovni savet
2009/01/11,17:34

 

Poslovni savet br. 1

**Čovek se počeo tuširati odmah nakon što je njegova žena završila, kad neko zazvoni na vrata. Nakon nekoliko trenutaka prepiranja oko toga ko će otvoriti, žena popusti, brzo se umota u peškir i spusti se niz stepenice. Na vratima ugleda Peru, prvog komšiju. Pre nego što zausti da nešto kaže, Pera joj reče:

'Dam ti 800 eura ako skineš taj peškir.'

Nakon kratkog razmišljanja, žena skine peškir i stade gola pred Peru. Pera joj odmah da 800 eura i ode. Zbunjena, ali i uzbuđena zbog iznenadne sreće koja ju je snašla, žena se opet umota u peškir i popne se na sprat. Pošto uđe u kupatilo, muž je, i dalje stojeći ispod tuša, upita:

'Ko je to bio?'

'Pera, naš prvi komšija',odgovori ona.

'Sjajno', reče muž, 'je li ti rekao nešto o tome da mi duguje 800 eura?' **

 

**Pouka**: Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku pravovremeno podelite sa svojim saradnicima, možete sprečiti moguće opasnosti.

                                         

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu