Svašta nešto...

Hoćete li samnom za Novaka na Sejšele?
2008/12/05,22:05
Večeras vas vodim na najstarija okeanska ostrva na svetu.
 
Od ukupno 115 ostrva samo 33 ostrva su naseljena a najveće među njima je ostrvo Mahe, gde je smešten i glavni grad - Viktorija.
 
Plaže su prekrivene srebrnkastim peskom, palmama i koralnim grebenima koji izviruju iz voda Indijskog okeana. Najpoznatija plaža je Sanset bič koja se nalazi na ostrvu Maha. Osim nje poznate su i plaža na ostrvu Praslin i plaža Server na ostrvu La Dig.
 
Pored plaža i čiste vode prelepe azurne boje, na Sejšelima ima šta da se i vidi. Ostrvo ptica je napušteno ostrvo koje je dom milionima ptica, a jedino je prirodno stanište najvećih kornjača na svetu - esmeraldi. Na ostrvu Kurans nalazi se nacionalni park, a ostrvo La Dag vam nudi mogućnost da se vozate volovskom zapregom do čuvenih plantaža vanile i cimeta. Na ostrvu Praslin možete da vidite palme coco de mer, koje jedino rastu na tom mestu i žive više od 200 godina.
 
Već zamišljam sebe na plaži, u plićaku azurne boje, sa šampanjcem u ruci, i naravno osobom koju volim - kraj sebe. Ah!
 
Stanovništvo Sejšela danas govori francuski i kreolski jezik ( koji je mešavina francuskog i jezika Bantu crnaca ). Stanovništvo ostrva čine melezi, a belaca skoro da i nema. Celokupna populacija ovog arhipelaga danas broji oko 80 000 stanovnika, a gotovo da je toliko i kornjača. 
Viza vam nije potrebna, već na samom aerodromu dobijate migracionu dozvolu. Aerodromske takse su 200 evra, a izlazna taksa sa Sejšela je 40 dolara.Cene aranžmana se kreću između 2000 evra pa sve do skoro 3000 evra!
 
Ja bih baš volela da barem jednom u životu proslavim Novu Godinu na ovako egzotičnoj destinaciji pa i ako onda svaku narednu presedim kod kuće - nema veze.
 
Okačila bih vam i neke slike ali ne znam kako. Pošto sam skorašnji bloger jel može neko da mi kaže kako to da uradim. 
 
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu