Svašta nešto...

Novogodišnji pokloni
2008/12/30,10:21

Bliže se novogodišnji praznici kada se od većine nas očekuje da poklanjamo. Kako već znamo, potraga za “pravim” poklonom često predstavlja problem. Zbog toga evo liste poklona koje apsolutno morate izbeći. A nagrada za najgori poklon za Novu godinu odlazi …

1. "Za brzo i jednostavno gubljenje kilograma"

Video kasete, CD-i i knjige sa vežbama i savetima kako najjednostavnije izgubiti kilograme su apsolutno zabranjeni poklon za Novu godinu. Zasigurno ne želite da poručite osobi kojoj poklanjate (doduše - na simpatičan način) da mora da se oslobodi viška kilograma t.j. da je debela (i to u prediodu bogatih prazničnih trpeza)

Ako želite nekom bliskom da poklonite “zdrav” poklon, uplatite mu/joj jedan mesec u teretani ili mu/joj obezbedite neku od fitnes sprava ili ga/je prosto povedite na izlet u prirodu.

2. Praznična kupovina ne bi trebalo da podrazumeva i čarape

Čarape ili donji veš su vrlo neoriginalan poklon za Novu godinu pogotovo ako se radi o belim sportskim čarapama ili belom klasičnom, pamučnom donjem vešu (jedan od onih koje dobijate u paketu od 3 ili od 5 komada).

Pokušajte da nađete tople, šarene čarape sa odvojenim prstima ili seksi donji veš sa zanimljivim motivom, ali i to je opcija samo ako baš dobro poznajete osobu kojoj poklanjate. Generalno biste trebali da izbegavate da kupujete garderobu. Ako ipak želite da poklonite nekom parče garderobe potrudite se da to bude nešto jednostavno ili neki asesoar -kaiš, torbica, marama...

3. Koliko para – toliko muzike

Naišli ste na sniženja, jeftine knjige ili stare, jeftine CD-e? Zaboravite na to! Izbrišite ih sa spiska poklona – doslovno niko ne želi da dobija na poklon muzičke hitove stare 5 godina ili zastareli bestseller koji je možda već pročitao ili kupio sebi na istom sniženju.

Uzmite u obzir lični ukus

Knjiga ili CD sa muzikom mogu biti zaista lepi pokloni, ali morate voditi računa o muzičkom ili čitalačkom ukusu onoga kome poklanjate. Posebno izbegavajte takvu kupovinu ako ne poznajte nekog dovoljno dobro... I da, u tom slučaju nemojte kupovati ni skup nakit ili parfem koji su takođe vrlo lični pokloni.

4. Nemojte dozvolite da komšije pate!

Uprkos tome što vaš prijatelj strasno želi bubnjeve, njegove komšije neće biti oduševljene takvim poklonom. Nemojte da kupujete ni slične “preglasne    poklone i potencijalno opasne stvari kao što su pištolji sa kapislama i sl.

Takođe su neprikladni i kućni ljubimci: ne bi bilo lepo da nekom koga volite poklonite dodatnu obavezu – osim ako zaista želi životinju već duže vreme i uz to znate da ćete njegovi/njeni sustanari složiti sa tim.

5. Muškarci – nikako nemojte kupovati kućne aparate!

Stvari koje na bilo koji način podsećaju na kućne poslove – npr. usisivač, blender ili pegla, nisu poželjan poklon na bilo koji način. Vaša majka, žena ili devojka svakako uopšte neće biti oduševljena ovakvim poklonom čak i ako taj poklon spada u poslednju reč (bele) tehnike”!

Ideja: ako niste baš marljiv pomoćnik u kućnim poslovima, savršen poklon za Novu Godinu bi bio vaše preuzimanje obaveze da pomažete - u kuvanju, pranju veša, peglanju i drugim stvarima - mnogo češće nego do sad. 

I dragi moji da li je neko već kupio poklon koji ste trebali da izbegnete?

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu